MALVAZIA DOC MYO – Vigneti di Spessa Friuli Colli Orientali

MALVAZIA MYO

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze Malvazia DOC Myo, zijn eigenlijk de topwijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig  wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Organoleptische eigenschappen:

Strogeel van kleur met delicate gouden tinten. Unieke en gewilde kruidige boventonen die doen denken aan peper en nootmuskaat die een complex bloemenboeket verfraaien en een fruitigheid die doet denken aan zeer rijpe appels, perziken en abrikozen. In de mond is hij intens, lang en persistent met een grote pittigheid en veel rijkdom in de afdronk.

Analytische eigenschappen                                                                                        

  • Alc .: 13% Vol.
  • Totale zuurtegraad: 5,5 g / l
  • Restsuiker: 3 g / l

Kom deze MALVAZIA DOC MYO ontdekken in onze Enoteca 

Geschiedenis: De originele Malvasia Istriana-druivensoort arriveerde in 1300 in het gebied Colli Orientali del Friuli geïmporteerd door Venetiaanse kooplieden, omdat het ooit landkapitein was van de Serenissima van Gradisca.

Bodemtype: mergel en zandsteen van Eoceen-oorsprong, 50 miljoen jaar geleden gevormd de omwenteling van de zeebodem

Wijngaard leeftijd: 80 jaar

Wijngaard Selectie: Gelegen in het gehucht Ipplis in de gemeente Premariacco.  Dit is een royale variëteit, die zeer productief is en veel droog snoeien vereist, zelfs tijdens de rijpingsperiode. De druiven hebben een zeer dikke schil met een overvloed aan extracten en aromatische stoffen. De druiventros is los verpakt. Het is een variëteit ongedeerd door botrytis, een indicatie van druiven die altijd opmerkelijk gezond zijn, zelfs tijdens bijzonder regenachtige seizoenen.

Wijngaardpositie: Zuid / Zuidoost

Opbrengst: minder dan 7 ton / hectare

Oogst: handmatig uitgevoerd in kratten in het tweede decennium van september

Vinificatie: De druiven worden verzameld in kratten en worden ontstemd en 18 uur laten macereren bij een temperatuur van 10 ° C. De most die het gevolg is van zacht persen, laat men 24 uur in een zuurstofvrije ruimte bezinken om de rassenaroma’s intact te houden. Alcoholische gisting duurt ongeveer tien dagen en wordt beheerd bij een temperatuur tussen 18 ° en 20 ° C.

Evolutie: Aan het einde van de gisting blijft de resulterende wijn op de fijne droesem liggen tot in maart, en vervolgens gedecanteerd en gebotteld.

Inhoud 0,75 l
Jaar 2017

Prijs

19,62 € per fles
18,64 € de fles verpakt per 6 flessen