Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst
Vino per Passione, enoteca gespicialiseerd in Italiaanse wijene

Ons verhaal

Na een lange zoektocht in vele gekende wijnstreken zijn wij
onder de indruk geraakt van deze specifieke en adembenemende wijnen en bubbels uit Italië.

Onze passie voor deze Italiaanse wijnen wensen wij te delen met iedere wijnliefhebber. Na veel proefervaring zijn wij zelf in Italië op zoektocht gegaan naar verrassende kwaliteitsvolle wijnen. Zo zijn wij bij onze twee eerste wijnboeren terecht gekomen met name, Azienda Agricola Bottarelli en Azienda Agricola Coali waarvan wij gekozen hebben hun volledige gamma aan wijnen en bubbels hier in België in exclusiviteit voor te stellen. Recent zijn wij vereerd om ons aanbod te mogen vervolledigen met een reeks Lambrusco wijnen van de Tenute Agricole Cleto Chiarli.

CHIARLI is de oudste producent van typische wijnen uit Emilia-Romagna. Het bedrijf werd opgericht in 1860. ‘Cleto Chiarli Tenute Agricole’ produceert kwaliteitswijnen verkregen uit een selectie van de beste druiven, die worden geoogst van meer dan 100 hectare (247 acres) wijngaarden in bezit door Chiarli en uit de meest typische gebieden voor de productie van DOC-wijnen in Emilia-Romagna.

In mei 2019 zijn wij begonnen met een zoektocht naar meer goede witte Italiaanse wijnen. Daarvoor zijn wij vertrokken naar de Friuli streek, dicht bij de Sloveense grens, waar men zegt dat men omwille van de uiterst gunstige condities, het klimaat en de ligging, de beste witte wijnen kan vinden. Na veel geproef zijn wij uiteindelijk in zee gegaan met Azienda Agricola Zorzettig. Dit omwille van hun uitgebreid aanbod aan superlekkere witte wijnen maar ook hun reeks rode wijnen die ons verbaasd hebben.

Onze volgende stap zal ons naar de Piemonte streek brengen met
als doeleind ons gamma uit te breiden met wijnen zoals Barbera d’Alba, Dolcetto, Nebiolo en Langhe ‘s

Door het steeds groeiend succes zijn wij sinds november 2017 met een nieuwe aanpak van start gegaan. Met deze nodigen wij u graag uit in onze splinternieuwe WIJNPROEVERIJ om zelf te kunnen genieten van ons evenwichtig en uniek assortiment.

 

Kijk, ruik, proef, drink en geniet…

en laat verder genieten

Betalingen in de Enoteca kunnen ofwel met cash ofwel met kaart via onze bankterminal. Bestellingen per email of via ons contactformulier worden pas van kracht na overschrijving van het bedrag op onze Fortis rekening BE17 0018 2432 9621.

Degustatiepakketten

Indien u liever de tijd neemt om onze wijnen bij u thuis te proeven kan dit perfect door middel van degustatiepakketten op maat.

Buiten de openingsuren

Buiten onze aangekondigde openingsuren kan u altijd bij ons terecht mits afspraak ofwel per email op info@vinoperpassione.be ofwel telefonisch op 0479 553 728 ofwel via ons contactformulier

Bestel tijdig voor al uw evenementen of feesten zoals

Communie, Lente feest, Huwelijk, Verjaardag, Jubileum, Teambuilding, Afterwork party, BBQ, Vaderdag, Moederdag, Valentijn, Doopselfeest, …

Horeca?

Vraag onze aangepaste prijslijst en boek nu een afspraak door middel van ons contactformulier

Goed ontvangen, bij vriendelijke mensen met kennis van zaken.
Ruim aanbod laten proeven.
Een Aanrader !
Tip : Neem een bob mee :)

Johan Robyns

In de prachtige charmante enoteca van Frank en Corinne, wordt iedere bezoeker er niet alleen deskundig begeleid over hun uiterst met zorg gekozen Italiaanse wijnen en delicatessen; iedere bezoeker wordt er ook nog eens verwent met de nodige Vlaams-Italiaanse warmte. Tijdens onze bezoeken waren we steeds aangenaam verrast over de kwaliteit, de puurheid en hun originele keuzes. Voor elk wat wils. Frank en Corinne, met plezier zien jullie ons terug voor het inslaan van een nieuwe partij. Proficiat, doe zo voort en accordare la melodia.

Ludo Compernolle

Een uitermate geslaagde avond met heerlijke gerechten en prachtige wijnen. Zeker aan te raden !

Karel Spriet

0
0
0
Vino per Passione, enoteca gespicialiseerd in Italiaanse wijene
Vino per Passione, enoteca gespicialiseerd in Italiaanse wijene

Bedankt, we nemen zo snel mogelijk contact op ! Bezoek zeker ons aanbod Italiaanse wijnen en lekkernijen