DONZEL DOC Friuli Colli Orientali

Deze Donzel DOC uit Friuli Colli Orientali is een van de beste wijnen uit de reeks “Segno di Terra” van het huis Zorzettig.

Organoleptische kenmerken van deze Donzel DOC:

Gouden strogele kleur, grote olfactorische complexiteit, intens en elegant harmonieus in de mond, doet denken aan rijp geel fruit, mango en salie.

Deze Donzel DOC uit Friuli is in onze Enoteca te proeven.

Gebruikte druiven:

50% Friulano 35% Chardonnay 15% Sauvignon

Leeftijd van de wijngaarden en hoogte:

Tussen 30 en 50 jaar -180 m. boven zeespiegel.

Type grond:

Mergel en zandsteen van oorsprong uit het Eoceen

Trainingssysteem:

Guyot voor Chardonnay en Sauvignon, dubbel omgekeerd voor Friulano, met plantdichtheid van 4.000 tot 5.000 planten per hectare

Druivenproductie per plant:

Van 1,30 kg. tot 1.80 kg./plant

Oogst:

Handmatig in het tweede en derde decennium van september

Vinificatie:

De druiven worden, zodra ze rijp zijn, apart op verschillende tijden geoogst en verwerkt. Na een eerste persing wordt er een koude maceratie met de pel uitgevoerd gedurende 12/16 uur . Vervolgens, zacht persen, waarbij de most van de pel gescheiden wordt; natuurlijke decantatie, om het helder product te scheiden van de droesem en de alcoholische gisting te starten. Deze vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks voor Friulano en in eiken vaten voor Chardonnay en Sauvignon. De assemblage van de wijnen gebeurt in de lente, terwijl de flessen tegen het einde van juni worden gebotteld. Twee of drie maanden verfijning in de fles volgen voordat ze op de markt werden gebracht.

Inhoud 0,75
Jaar 2017/2018

Bij visgerechten, soepen en risotto’s met kruiden, wit vlees…

Serveertemperatuur 12 ° -13 ° C.

Prijs

19,79 € per fles
18,8 € de fles verpakt per 6 flessen