SAUVIGNON MYO’ Vigneti di Spessa DOC Friuli Colli Orientali

SAUVIGNON MYO

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze Sauvignon Myo’ DOC “Vigneti di Spessa”, zijn eigenlijk de topwijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Organoleptische eigenschappen:

Een wijn met een schitterende gele kleur en groenachtige accenten. De neus is intens, maar niet overdreven, de geur is elegant en complex met boventonen van tropisch fruit zoals mango en passievrucht, en hints van salie en witte perzik. De smaak stelt niet teleur van wat er van de neus wordt verwacht: in eerste instantie is hij fluwelig en goed uitgebalanceerd en veel van die gewaarwordingen aan de neus zijn nog steeds waarneembaar. Met de zeer lange afdronk, waar de pittige smaak bijzonder uitgesproken is, vinden we de oorsprong van deze variëteit wijn terug.

Analytische eigenschappen

Alcoholgehalte: 13% Vol.

Totale zuurtegraad: 5,5 g / l

Restsuikers: 2,5 g / l

Totaal droog extract: 19 g / l

Onze Enoteca biedt u de mogelijkheid om deze prachtige Sauvignon Myo’ te komen ontdekken.

Druivensoort: 100% Sauvignon

Sauvignon is een ras dat afkomstig is uit Frankrijk, uit de Bordeaux streek. In Friuli werd deze in eerste instantie gekweekt in de heuvelachtige gebieden, waar het altijd de beste resultaten heeft opgeleverd en geleidelijk is verspreid in alle andere vlakke gebieden van de regio.

Wijngaard van oorsprong:

Gepositioneerd in het laagste gedeelte en daarom het koelst van de heuvel die ook de wijnkelder herbergt. Geplant in het jaar 2000, de wijngaard is samengesteld uit 3 verschillende klonen en wordt gekweekt met een dichtheid van 5.000 planten per hectare.

Opbrengst:

Minder dan 7 tons / hectare.

Oogst: Eind augustus.

Vinificatie:

De druiven, worden met de hand geplukt, in kratten geplaatst en vervolgens, nadat ze ontsteelt zijn, geperst. Volgt dan een maceratie van 16 uur in aanwezigheid van de pellen bij een temperatuur van 10°C. Na en koude statische decantatering voltooid de most zijn alcoholische gisting bij een temperatuur die nooit meer dan 17°C is.

Rijping:

Aan het einde van de gisting word de wijn in andere vaten overgebracht en blijft hij tot in mei op droesem liggen.

Jaar: 2017

Inhoud: 0,75 l.

Inhoud 0,75 l
Jaar 2017

Een wijn die past bij voorgerechten met ham, schaaldieren en visgerechten.

Prijs

19,72 € per fles
18,74 € de fles verpakt per 6 flessen