RIBOLLA GIALLA DOC Friuli Colli Orientali

RIBOLLA GIALLA DOC

Onze Ribolla Gialla DOC maakt deel uit van de “Linea Zorzettig” met een label dat als een golf van kleur van de ene fles naar de andere stroomt en altijd nieuwe harmonieën creëert: zoals de wijn die erin zit, vertelt zelfs het uiterlijke teken over dezelfde kenmerken, die van natuurlijkheid en seizoensgebonden onvoorspelbaarheid. Een teken dat bij herhaling nooit hetzelfde kan zijn, de kleur vloeit over de lakens en neemt steeds nieuwe vormen aan: elk jaar het label, om nieuwe ervaringen te beleven met een goed glas wijn.

HISTORISCHE OPMERKINGEN:

Van oud Friulisch oorsprong (zozeer zelfs dat de vermelding ervan zelfs vóór de 14de eeuw kan worden gevonden), is nu de meest wijd verspreide druivensoort onder de heuvels van het Eoceen van de provincie Udine, in de D.O.C. productiegebied van de Colli Orientali del Friuli. De zoete filtraten van ribolla werden aan het begin van de eeuw in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk zeer geprezen. Na afwisselend evenementen, geeft de druif/wijnstok, die krachtig is, laat tot bloei komt en vroeg rijpt, maar nog steeds weerstand biedt tegen de zonnigste en droogste locaties van de Colli Orientali del Friuli, een elegant product dat overal wordt gewaardeerd.

ORGANOLEPTISCHE EIGENSCHAPPEN:

Bleek strogeel weerspiegeld met groen. Bloemenboeket, droge en frisse smaak met uitgesproken zuurtegraad.

ANALYTISCHE EIGENSCHAPPEN:

Gr. Alc. 12,5% vol.

Totale zuurtegraad 5,0 g / l

Restsuikers: 3 g / l

Kom deze Ribolla Gialla DOC ontdekken in onze Enoteca

DRUIVENSOORT:  Monovarietal RIbolla Gialla

BODEMTYPE:

Heuvelachtig, kleiachtig, opgebouwd uit lagen mergel en zandsteen van oorsprong uit het Eoceen.

TRAININGSSYSTEEM:

Wijnstokken worden getraind met behulp van het Guyot en dubbel gebogen getraind systeem met een plantdichtheid van 4000/5000 planten / hectare.

OOGST:

Met de hand in kisten, in het derde decennium van september

VINIFICATIE:

Zachte persing, gevolgd door fermentatie van de most op een gecontroleerde temperatuur (+18°C). Na het overbrengen in nieuwe vaten volgt een evolutie op de droesem tot aan het bottelen.

Jaar: 2017-18

Inhoud: 0,75 l

Inhoud 0,75 l
Jaar 2019

Het is een ideale begeleiding voor zowel koude hapjes als op vis gebaseerde voorgerechten, o.a. met oesters.

SERVEREN BIJ EEN TEMPERATUUR VAN: 10 ° C.

Prijs

11,74 € per fles
11,15 € de fles verpakt per 6 flessen