REFOSCO MYO DOC dal peduncolo rosso

REFOSCO DAL PEDUNCOLO ROSSO MYO

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze REFOSCO MYO DOC dal peduncolo rosso, zijn eigenlijk de topwijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Geschiedenis:

De Refosco was al beroemd sinds de oudheid als een zeer gerenommeerde wijn. Van Romeinse oorsprong, Racimulus fuscus, wat donkere druif betekent zoals zijn intense kleur. De naam van de wijnstok toont een kenmerk van deze druiventros, met zijn roodachtige stengel.

Proefnotities:

Intense rode kleur, met paarse hints. Aan de neus is hij zoet, elegant en complex met een concentratie van rood fruit, zwarte kersen en bramen.

Hij is goed uitgebalanceerd en vol in de mond, gestructureerd maar met zachte en zoete tannines.  De boventonen verkregen door veroudering in hout zijn delicaat en aangenaam, met een terugkeer naar de nasmaak die blijft van rode vruchten.

Deze Refosco Myo DOC kan u ontdekken in onze Enoteca.

Wijngaard van herkomst:

Gelegen in Spessa direct onder het ouderlijk huis en geplant in 1982 bestaat het uit oude variëteiten die in het verleden waren wijdverspreid in het gebied. Wijnstokken worden getraind met een plant dichtheid van 4.500 planten per hectare

Opbrengst:

1,3-1,5 kg per plant, als gevolg van hard snoeien en verdunnen

 Oogst:

Met de hand uitgevoerd in het derde decennium van september.

Wijnbereiding:

Na een uitstekend punt van rijping te hebben bereikt, worden de druiven geoogst en onmiddellijk verzonden naar de wijnmakerij. Hier worden de druiven ontsteeld, geperst en gemacereerd voor twee weken en het sap drie keer per dag over de dop gepompt. Aan het einde van de alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C wordt de wijn gescheiden van de droesem en in een ander vat bewaard waar het blijft tot aan de eerste overtapping.

Rijping:

Na zijn malolactische gisting werd de wijn in eiken vaten overgeplaatst,  waarvan de helft nieuw is en de andere helft van tweede gebruik, dit vanaf eind november en voor een periode van 18 Maanden. Vervolgens komt er nog een periode van verfijning in roestvrijstalen tanks en later in de fles.

Inhoud 0,75 l
Jaar 2016

Prijs

24,55 € per fles
23,32 € de fles verpakt per 6 flessen