RECIOTIO Classico”La Rotonda”della Valpolicella

Recioto della Valpolicella Classico

Deze RECIOTIO Classico”LA ROTONDA” della Valpolicella van het huis Coali is een zeer elegante robijnrode wijn met granaat hart. Zijn boeket is intens en varieert van zwarte kersen naar rode bessen met hints van kaneel en andere pittige tonen. In de mond is hij warm, fluweelachtig en zoet met een indrukwekkende en volle structuur en een lange en evenwichtige afdronk.

” Recioto ” wijn spreekt een nobele en oude taal welke altijd gekoppeld is aan de traditie van de grootste rode wijnen van Valpolicella . De naam is een verwijzing naar het dialect woord “recia” of “oor”, omdat alleen de “vleugels” van de druiventros (de delen die het meest blootgesteld zijn en het dichtst bij de stengel staan) gebruikt worden om deze wijn te produceren. Het is een wijn die zijn karakter ontvangt door het drogen van de druiven in droogkamers (de fruttaio) en het blokkeren van de vergisting om zo het zoete deel dat zijn typisch karakter is te behouden.

Deze Recioto della Valpolicella Classico is meestal aanwezig ter ontdekking in onze Enoteca.

Corvina 50%, Corvinone 30%, Rodinnella 10% en andere typische zwarte druiven 10%.

Alc. 15,5 %

Inhoud 0,5 l
Jaar 2008

Past perfect bij traditionele zoetigheden uit de streek van Verona en is verrassend bij typische gerijpte kazen en verbluffend bij nagerechten op basis van donkere chocolade.

Serveer op temperatuur: 16-18°C

Prijs

29,49 € per fles
28,01 € / fles verpakt per 6 flessen