PINOT BIANCO MYO DOC – Vigneti di Spessa Friuli Colli Orientali

PINOT BIANCO MYO

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze Pinot Bianco Myo DOC, zijn eigenlijk de top wijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Organoleptische eigenschappen:

De wijn vertoont alle elegantie van het originele druivenras samen met de structuur die het gevolg is van de leeftijd van de wijngaard. Strogeel van kleur met lichtgroene reflecties, een elegante maar intense neus die doet denken aan Golden Delicious-appel. In de mond is het pittig, fluweelachtig, terwijl het tegelijkertijd beslissend is met een goede neus-gehemelte convergentie; boventonen van wit fruit en broodkorst vullen de beschrijving aan.

Analytische eigenschappen:

  • Gr. Alc .: 13,5% Vol.
  • Totale zuurtegraad: 5,3 g / l
  • Restsuikers: 3 g / l
  • Totaal droog extract: 19 g / l

Deze PINOT BIANCO MYO DOC staat altijd koud in onze Enoteca, klaar om te serveren.

Geschiedenis: Pinot Bianco maakt deel uit van de grote familie van de Pinots met een zeer oude oorsprong, gecultiveerd sinds de Romeinse tijd. Met Pinot Nero, in Frankrijk, wordt de druif gebruikt voor enkele van de grootste wijnen ter wereld.

Wijngaard van oorsprong: Gelegen in Spessa met een zuidoostelijke ligging, vertegenwoordigt dit een van de historische wijngaarden van het wijnhuis en dateert uit de jaren 1950. Het komt voort uit een massaselectie en de planten worden getraind met behulp van de dubbelgewelfde rietmethode met een plantdichtheid van 4.500 planten per hectare.

Opbrengst: minder dan 7 ton / hectare.

Oogst: handmatig uitgevoerd in kratten in de eerste week van september.

Vinificatie: Traditioneel pletten, ontstelen en zacht persen van de druiven, gevolgd door een koude verfijning fase gedurende een periode van 12 uur om het ​​statische decanteren mogelijk te maken. Op dit punt begint de resulterende most met fermenteren bij een temperatuur van 18 ° C.

Veroudering: Na de gisting blijft de wijn liggen in contact met de droesem tot in de maand mei en vervolgens in nieuwe vaten overgeplaatst en  gebotteld

Inhoud 0,75 l
Jaar 2018

Past bij:

Als aperitiefwijn, kan worden gecombineerd met lichte voorgerechten, soepen en visgerechten.

Prijs

19,62 € per fles
18,64 € de fles verpakt per 6 flessen