PIGNOLO DOC MYO Friuli Colli Orientali

Fles Pignolo Myo

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze PIGNOLO DOC MYO, zijn eigenlijk de topwijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Identiteitslabel

De Wilde Eend; majestueus beeld van de wateren en luchten van Friuli stevig karakter, met grote wijsheid, is kalm en onverbiddelijk in zijn buitengewone evolutie.

PROEFNOTITIES

Visueel:                                  Robijnrode kleur

Neus:                                     Balsamico en kruidig, kersen op alcohol, pruimen en zoete drop

Smaak:                                   Warm, lang, tanninerijk en met een geweldige structuur

Analyse:                                 4,60 zuurgraad / 13,21 % / 1,80 g/l suiker, droge stof 29,2 g/l

Deze PIGNOLO DOC MYO kan u steeds komen ontdekken in onze Enoteca

Benaming:                          DOC Friuli Colli Orientali

Druiven:                              Pignolo 100%

Productiegebied:             Vigneti di Spessa (Udine), Exposure N SE, 1,5 ha

Grond :                                 Klei en karakteristieke gelaagdheid van zandsteen mergel                                                         van Ecoceen oorsprong. 200 m boven zeespiegel.

Oogst:                                   Met de hand met zorgvuldige selectie van de trossen; half                                                         oktober

Aanplant wijngaard:      Sinds 1987, dubbelboog stok trainingssysteem, 4.500                                                                wijnstokken/ha

Productie:                            40 kl/ha

Wijnbereiding:                  Maceratie en fermentatie van 15 dagen in stalen tanks.

Verfijning:                           Barrique voor 24 maanden en 10% in tonneaux met                                                                   historische jaargangen selectie. Veervolgens bottelen en                                                           verfijning van 24 maanden in de fles

Alcoholgehalte:                 13,5 % vol.

Rijpingsspotentieel:        20 jaar

Serveertemperatuur:      18°C

Inhoud 0,75 l
Jaar 2015

Prijs

34,06 € per fles
32,35 € de fles verpakt per 6 flessen