PASSITO BIANCO Don Angelo

Deze PASSITO BIANCO Don Angelo van het huis Coali is gemaakt van gedroogde druiven die op de wijnstok achtergebleven zijn om het suikergehalte te verhogen. Passito is een Italiaanse term die gebruikt wordt voor natuurlijk zoete wijnen die gevinifieerd worden op basis van ingedroogde druiven. Rond half oktober worden de trossen van de wijnstok gehaald en te drogen gelegd op rieten matten. Het overtollige vocht verdwijnt dus waardoor de overgebleven druiven zo’n hoog suikergehalte hebben dat de gistcellen dat suiker niet geheel kunnen omzetten in alcohol.

De Passito Bianco Don Angelo is een uitzondering bij Coali, het is de enige witte wijn in hun collectie, maar consistent in zijn persoonlijkheid met de rest van de productie. Verkregen uit een prachtige combinatie van Garganega, Malvasia en Moscato, is het een wijn rijk aan nuances en complex, ideaal zowel aan het einde van een maaltijd als voor die momenten van gesprek die vaak een goed glas vereisen. De naam van de wijn is onze toewijding, maar we vertellen je er graag over.

Deze PASSITO BIANCO Don Angelo is meestal te ontdekken in onze Enoteca

Garganega, Malvasia, Moscato Giallo, Trebbiano Toscano Castelli Romani

 

Inhoud 0,375 l
Jaar 2008

Passito wordt gedronken bij zoete gebakjes in het algemeen en “crostate” (taartjes) met braambes of met jam van rode vruchten en als dessertwijn. Hij wordt ook gedronken als “meditatiewijn” of, wanneer hij ouder is, met scherpe Peccorino kazen.

Alcoholgehalte: 14,5 %

Prijs

24,20 € / fles per fles
22,99 € / fles verpakt per 6 flessen