Olijfolie Extra Vergine Classico

OLIO SELECTIONE CLASSICO

De olijfolie Extra Vergine Classico van het huis Bottarelli is een bekend en nu zeer gevraagd product uit de heuvels van Alta Valtenesi verkregen door handmatige oogst en hun koude persing van Casaliva en Leccino olijven geteeld op het land van de boerderij in het gehucht Picedo van Polpenazze del Garda. De gemiddelde opbrengst aan olijven per plant is ongeveer 25/30 kilogram en de daaropvolgende olieopbrengst is gemiddeld 11/12%. De oogst en de onmiddellijke persing vinden plaats tussen eind oktober en de eerste helft van november: tussen de ene en de andere bewerking zijn er nooit meer dan twaalf tot achttien uur. Het verkregen product heeft een variabele kleur van goudgeel tot groen, een zeer delicate fruitige geur en een fruitige smaak met een zeer licht kruidige sensatie en een licht bittere nasmaak. Bijzonder geschikt voor belangrijke gerechten zoals fijne en delicate vis, maar ook voor salades, pasta’s en vlees in het algemeen. Zijn zeer lage zuurgraad is gemiddeld niet hoger dan de waarde van 0,3%/ 0,5%.

De beperkte productie van deze olijfolie Extra Vergine Classico verplicht ons tot een geselecteerde verkoop in onze Enoteca.

Inhoud 0,5 l

Bijzonder geschikt voor belangrijke gerechten zoals fijne en delicate vis, maar ook voor salades, pasta’s en vlees in het algemeen

Prijs

22,52 € per fles
21,39 € de fles verpak per 6 flessen