FRIULANO MYO DOC Vigneti di Spessa – Friuli Colli Orientali

FRIULANO MYO

Onze Friulano Myo DOC is afkomstig uit een wijngaard gelegen in Spessa onder het grote Zorzettig familiehuis. De wijnstokken zijn hier tussen 40 en 50 jaar oud.

De Myò selectie wijnen van het huis Zorzettig, waaronder deze Friulano DOC Myo, zijn eigenlijk de topwijnen van dit geweldig wijnhuis.

Als je voor een fles Myò staat, zullen onze dromen ook voor jou logisch zijn. Liefde voor authentieke waarden. Myò is een concept dat van ver begint en is ontstaan ​​uit liefde voor de oostelijke heuvels van Friuli. In dit land liggen de Zorzettig  wortels en dit land is bevoorrecht door een bijzonder welwillende natuur die deze heuvels de eenvoud en onherhaalbare rijkdom heeft gegeven als de ideale omgeving voor wijn, dit alles is Myò, dit alles is de Zorzettig cultuur die nood heeft aan bescherming.

Organoleptische eigenschappen:

Deze wijn is intens strogeel van kleur met lichtgroene highlights die typerend zijn voor de Tocai-druif. Een licht citrus boeket, dat elegant, intens en vol is met kruidige zoethout tonen. Daarbij is smaak is de smaak fluweelachtig, vol, pittig, persistent en typisch voor deze variëteit met fruitige sensaties die vervolgens doen denken aan rijpe peer met een zoete amandelsmaak. Deze Friulano is ongetwijfeld een zeer elegante wijn die gemakkelijk te drinken is.

Analytische gegevens:

  • Gr. Alc .: 13% Vol.
  • Totale zuurgraad: 5 g / l
  • Restsuiker: 3 g / l
  • Totaal droog extract: 20 g/l

Deze Deze Friulano Myo DOC is te ontdekken in onze Enoteca.

Geschiedenis: De oude naam, al meer dan 4 eeuwen, is Tocai Friulano. Een rustieke wijnstok die niets te maken heeft met de Hongaarse Tokaj, een witte zoete wijn. De normen van de Europese Unie behouden de geografische identiteit in plaats van de naam van de wijn of de wijnstok en hebben ons ertoe aangezet de naam te wijzigen. Dit is de oorsprong van de nieuwe naam Friulano, een van de meest geliefde inheemse rassen van de Friulische wijnproducenten.


Wijngaard van oorsprong
: gelegen in Spessa onder het grote familiehuis, zijn wijnstokken tussen de 40 en 50 jaar oud[/two_third], bestaande uit een verscheidenheid aan druiven soorten, die tot een paar jaar geleden bekend stonden als Tocai Friulano. Wijnstokken worden getraind met behulp van de dubbel gewelfde riet methode met een plantdichtheid van 4.500 planten per hectare.

Opbrengst: minder dan 7 ton / hectare.

Oogst: handmatig uitgevoerd in de tweede week van september.

Vinificatie: de met de hand geoogste druiven worden ontsteeld, geperst en gedurende 18 uur bij een temperatuur van 10 ° C gemacereerd. De most die het gevolg is van zacht persen, blijft 24 uur bezinken, beschermd tegen zuurstof om zijn variëteiten te behouden. Alcoholische gisting wordt uitgevoerd bij een temperatuur tussen 18 ° en 19 ° C.

Veroudering: Na het decanteren aan het einde van de gisting bleef de wijn tot mei 2018 op de droesem.

Inhoud Inhoud: 0,75 l
Jaar 2018

AANBEVOLEN VOEDSEL- EN WIJNSUGGESTIE:

Met zijn frisheid kan deze Friulano Myo DOC voorgerechten opfleuren met b.v. gerookte ham en voorgerechten zoals risotto en soepen.

SERVEER TEMPERATUUR: 10 ° C.

Prijs

19,73 € per fles
18,74 € de fles verpakt per 6 flessen