AMARONE della Valpolicella Classico “I Vigneti dei Coali”

Deze Amarone della Valpolicella Classico van het huis Coali heeft een buitengewone kracht, elegantie en trots. Zijn intense robijnrode kleur, met granaat tinten, vertaalt zich in een bouquet op de neus met hints van verschillende fijne rijpe fruitsoorten, jam, fruit op alcohol, zwarte peper, leder en chocolade.
In de mond verrast deze door zijn intensiteit en zijn lange afdronk en zijn elegante tannines dit in perfecte balans staan met zijn zachte noten.
Wijn die ontstaat door een zeer zorgvuldige oogst van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara waarna de druiven voor een periode van drie tot vijf maanden in en speciale ruimte, de fruttaio, geplaatst worden om te drogen en, na de persing en gisting, laat men de wijn voor ongeveer 4 tot 5 jaar of meer in eiken vaten verder rijpen.
Deze wijn is geboren in de heuvels van Valpolicella (op 200-400 m boven de zeespiegel) met een meesterlijke plaatsing van de rijen, gestreeld door de zon op een terrein in witte kalksteen.
Sobere wijn en een beetje ruw, maar wanneer hij langzaam in het glas vloiet opent hij zijn ziel aan diegene die nog zonder haast kunnen genieten.

Deze Amarone della Valpolicella Classico is altijd op voorraad in onze Enoteca.

BRONZE MEDAL at DECANTER WORLD WINE AWARDS

Corvina 60%, Corvinone 20%, Rodinnella 10%, Molinara 5 % en andere typische druivensoorten.

Inhoud 0,75 l
Jaar 2011/13

Veelzijdig wijn, kan worden geconsumeerd de hele maaltijd met gerechten van vlees en smaakvolle voorgerechten, Deze wijn past perfect bij voorbereidingen van wild, rood vlees, gegrilde schaaldieren uitstekend bij gerijpte en sterke kazen.

Serveren bij 15°-18°C

Prijs

73,07 € per fles
69,41 € de fles verpakt per 6 flessen